Jakie mięso do fasolki szparagowej? czyli fasolka szparagowa na obiad

SnapwireSnaps / Pixabay

Fasolka szparagowa jest bardzo zdrowym i pysznym dodatkiem do obiadów. Można podawać ją z różnymi dodatkami lub samą.

FASOLKA SZPARAGOWA

Fasolka szparagowa jest warzywem strączkowym, które zawiera wiele cennych witamin i minerałów. Jest bardzo zdrowa, więc powinno się nią jeść, jeśli jest taka możliwość. Spożywać ją można w różnych postaciach. Najczęściej jest dodawana do zup lub stosowana jako element dania głównego. Przed zjedzeniem należy ją najpierw ugotować lub wrzucić na kilka minut do osolonej wody, a później wyciągnąć – jeśli będziemy chcieli piec ją w piekarniku.

Jakie mięso do fasolki szparagowej?

Fasolkę szparagową można podawać w bardzo różnych postaciach. W każdej smakuje naprawdę wyjątkowo. Jakie mięso do fasolki szparagowej? Generalnie wszystko zależy od pomysłu osoby, która przygotowuje dane danie. Można podać ją z kotletem schabowym jako drugie dania. Wiele osób decyduje się także na podanie fasolki szparagowej w trochę innej formie. Jest to mianowicie zapiekanie jej w piekarniku. Wcześniej należy chwilę ją potrzymać w osolonej i gotującej się wodzie. Następnie należy ją wyciągnąć i przelać zimną wodą. W następnym kroku można zawinąć nią w boczek i zapiec całość w piekarniku. Smakuje wybornie, a do tego wygląda nietuzinkowo.

Z CZYM JESZCZE MOŻNA PODAĆ FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Fasolka szparagowa świetnie smakuje w zupie jarzynowej oraz z mięsem. Poza tym można podawać ją z ziemniakami i jajkiem sadzonym. Takie połączenie świetnie smakuje i jest dobrym pomysłem na obiad dla osób, które nie jadają mięsa. Fasolka szparagowa również bardzo dobrze smakuje, gdy podajemy ją samą z bułką tartą i masłem. Co zrobić, aby przygotować taką polewę do fasolki? Najpierw należy przyrumienić na suchej patelni bułkę tartą. Później należy dodać na patelnię masło oraz cały czas mieszając, czekając aż masło się roztopi. Należy cały czas mieszać taką polewę, ponieważ bułka tarta i masło mogę się zwyczajnie spalić. Fasolkę szparagową można także smażyć na głębokim tłuszczu z panierką.